nehéz légzés

Tisztelt Doktornő! 30 éves allergiás lányom 3 hónapja nehézlégzéssel küzd, a szemei ilyenkor nagyon beesettek, karikásak lesznek. Több vizsgálaton esett át eddig a por, atka allergia maradt fent, rtg történt. Okozhatja-e ételallergia (glutén, tej) ill. a nyirokrendszer gyulladása (magas oleszterin szint, magas vérzsír, magas limphocita érték) ezt a nehézlégzést? Amióta nem eszik húst, tejterméket, glutént sokkal jobban van. Már asztmára való belégzőt is használ. A szem alatti karikák és a fáradékonyság nem javul, az étkezést nem merjük normalizálni. Heteket kell várnunk egy-egy vizsgálatra pedig már magán úton is sok mindent elvégeztettünk (pl. pajzsmirigy) , az ételallergia vizsgálatra még mindig heteket kell várnunk. Régebben többször volt tüdőgyulladása, most légcsőhuruttal beteg, de az antibiotikumra jól javul. Ön szerint 5-6 nap után visszamehet dolgozni ennyi tisztázatlan légúti probléma, fulladásos panaszok után Pestre, ahol belvárosban dolgozik, ráadásul most, h elég hideg van? Vagy maradjon a melegben itthon és lassan, egyre hosszabbodó sétákkal "vezessük vissza" a betegség után. Sajnos szigorú munkahelye van, felelős munkakörrel, nem szeret huányozni, de azt gondolom, h az egészség fontosabb. Köszönettel: Horváth Gyuláné

Dr. Hangonyi Csilla válasza nehézlégzés témában

Kedves Kérdező!

Lánya aktuális betegsége, az aszthma, és légcsőhurut, ami az antibiotikus, és aszthma ellenes kezelésre remélhetőleg hamar javul. Amennyiben laborleleteiben az emelkedett gyulladásos paraméterek normalizálódnak, és fulladása megszűnik, nyugodtan dolgozhat.

Ételallergia gyanúja miatt, vezessen ételnaplót, és figyelje tüneteit. Ennek kivizsgálása több időt vesz igénybe.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2016. január 16., 18:58 ;Megválaszolva: 2016. január 17., 18:05
Kérdések és válaszok: Allergia
Légzési probléma
Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy 24 éves vagyok és allergiás vagyok a poratkára, útifű, parlagfű és szinte minden fűfélére. Van...
Hisztaminintolerancia - Utrica
Bőrön megjelenő folt
Gyógyszerallergia
Corylia Neo- szedhetem e várandósan?