• Tejallergia felnőtkorban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Hosszas szenvedés (2 hónap hányás, hasmenés, hányinger) elvégezték nálam a laktóz-intolerancia vizsgálatot H2 kilégzési teszttel és vérvétellel. A vérvétel eredményére még várnom kell, így az orvos még nem mondott semmit. A H2 fújási tesztem (4-5-64-96-104-100-99). Az asszisztens csak annyit mondott, hogy Úristen még ilyen magas eredményt eddig nem mértek ők senkinél. Ezek után sejtem, hogy laktóz-érzékeny lehetek. Azt mondták még egyenlőre, hogy semmi tej, tejszármazékból származó ételt ne fogyasszak. Ezt meg is tettem, és azóta nincsenek panaszaim, kivéve, hogy laktózmentes túróból és laktózmentes tejfölből készült körözöttet készítettem és ettem. Ezután kb 1-2 óra múlva hányingerem, gyomorkorgásom, gyomorfájásom volt. Szeretném Önt megkérdezni, hogy a laktózérzékenység mellett nem alakulhatott ki nálam tejallergia? A tejallergia felnőttkorban is kialakulhat? Előre is köszönöm válaszát! N.Bea

        Dr. Csáki Csilla válasza a tejallergia témában

        Kedves Bea! Nem valószínű tejfehérje allergia kialakulása felnőttkorban. Inkább arra gondolnék, hogy a hasmenéses betegség miatt nagyon felborult az Ön bélflórája, jelenleg a legminimálisabb laktózt sem tudja emészteni és kóros, gázképző baktériumok is elszaporodhattak. Javaslom probiotikum szedését folyamatosan, legalább egy-két hónapig, emellett tejes ill.laktózt tartalmazó bármilyen élelmiszer fogyasztásához Lactase rágótabletta bevételét. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2012. március 24., 19:24; Megválaszolva: 2012. március 29., 09:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: