• WEBBeteg médiatár (Cukorbetegség (diabétesz))

    Cukorbeteg? Figyeljen a szívére is!

    Cukorbeteg? Figyeljen a szívére is!

    Magas vérnyomás, családi hajlam, magas koleszterinszint… Egy friss felmérés szerint a cukorbetegek közel felének fokozott hajlama van az olyan súlyos szív-érrendszeri események kialakulására, mint a szívinfarktus vagy a stroke, 15 százalékuk pedig már át is esett legalább egy ilyen rohamon.
    A cukorbetegség típusai (Infografika)

    A cukorbetegség típusai (Infografika)

    Magyarországon minden 4. embert veszélyezteti a diabétesz. Naponta 2 cukorbeteg veszti el a látását, és 7 amputációt végeznek a betegség következtében.

    Diabéteszes sebek ellátása

    Diabéteszes sebek ellátása

    Cukorbetegség során a test nem tudja felhasználni a glükózt, vagy a cukrot úgy, ahogy kellene, ami számos komplikációt okozhat - többek között nehezítheti a sebek gyógyulását is.

    Édes élet cukorbetegeknek is

    Édes élet cukorbetegeknek is

    A cukorbetegségben szenvedők száma sajnos egyre növekvő tendenciát mutat. Mégis kevesen vannak tisztában azzal, hogyan lehet komfortosan együtt élni a betegséggel. A különféle modern, ellenőrzött, energiamentes édesítőszerekkel lemondások nélkül édesíthető meg újra a beteg élete!

    2-es típusú diabétesz

    2-es típusú diabétesz

    Éveken keresztül is fennállhat anélkül, hogy diagnosztizálnák. Előfordulhat, hogy a cukorbetegséget a kezdetét követően 15-20 évvel fedezik csak fel, nem egyszer súlyos késői szövődményei révén, melyek a következők lehetnek: a baktériumok által okozott bőrfertőzések, melyek jellegzetesen a szőrtüszőkben alakulnak ki, és mélyre terjednek (furunkulusok).

    1-es típusú diabétesz

    1-es típusú diabétesz

    Az 1-es típusú cukorbetegség általában gyorsan, jellegzetes tünetek kíséretében jelentkezik, mégpedig annál gyorsabban, minél fiatalabb az egyén. Gyermekkorban napok-hetek, fiatal felnőttkorban hónapok alatt fejlődhetnek ki a klinikai tünetek.

    Cukorbeteg diéta

    Cukorbeteg diéta

    A cukorbetegek diétájának összeállítását alapvetően a cukorbetegség fajtája (1-es vagy 2-es típus), valamint az egyéni adottságok (testsúly, életkor, társbetegségek) határozzák meg.

    Cukorbetegség infografika

    Cukorbetegség infografika

    A cukorbetegség vagy diabétesz olyan anyagcsere betegség, amelyben a szervezet a bevitt szénhidrátokat (cukrokat) csak részben vagy egyáltalán nem tudja hasznosítani.

    Cukorbetegek száma a világon

    Cukorbetegek száma a világon

    A cukorbetegség mára népbetegségnek számít, és előrejelzések szerint a következő száz évben egyre nőni fog a betegek száma. A cukorbetegség előfordulási gyakorisága a világ különböző régióiban eltérő. 

    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
   • Hirdetések