Juhsajtos burgonyaszuflé

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 15 dkg juhsajt
  • 1 dl tejszín
  • 2 darab tojás
  • vaj
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés:

Kapargassuk le az újkrumpli héját, majd sós, petrezselymes vízben főzzük félig puhára. Csepegtessük le. A juhsajtot reszeljük le, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a tojásokat. Szórjuk meg bazsalikommal és kakukkfűvel. Vajazzunk ki egy tűzálló edényt, tegyük bele a félig megfőtt újkrumplit, öntsük rá a juhsajtos masszát, a tetejét szórjuk meg sajtdarabokkal és 180-200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg.

Hasonló receptek

Gombapuffancs zöldfűszeres túróval

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Húsvét-utáni zöldséges torta

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély

Spárga spenótmártással

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: