Juhsajtos burgonyaszuflé
Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 15 dkg juhsajt
- 1 dl tejszín
- 2 darab tojás
- vaj
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Kapargassuk le az újkrumpli héját, majd sós, petrezselymes vízben főzzük félig puhára. Csepegtessük le. A juhsajtot reszeljük le, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a tojásokat. Szórjuk meg bazsalikommal és kakukkfűvel. Vajazzunk ki egy tűzálló edényt, tegyük bele a félig megfőtt újkrumplit, öntsük rá a juhsajtos masszát, a tetejét szórjuk meg sajtdarabokkal és 180-200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg.
Hasonló receptek
Májpástétom vajastésztában
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Málnakrém leves
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldséges hajdina
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes