Currys csirkeleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg zöldbab
  • 1 csokor újhagyma
  • 1-1 evőkanál mogyoróolaj és szójaszósz
  • fél mokkáskanál curry
  • 1 liter csirkehúsleves (leveskockából)
  • 2,5 dl tej
  • 1 citrom (leve)
  • 8 bazsalikomlevél
  • őrölt bors

Elkészítés:

Vizet forralunk és feloldjuk benne a leveskockát. A húst vékony csíkokra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk és félbevágjuk. Az újhagyma végeit levágjuk, a hagymát csíkokra szeljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, 2 percre beletesszük a húst és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, összekeverjük és 2 percig pároljuk. Megszórjuk curryvel, felöntjük a húslevessel, a tejjel, a szójaszósszal, lefedjük és felforraljuk. Amikor forr, mérsékeljük a lángot és 10 percig takarékon főzzük tovább, közben sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az újhagymát és meglocsoljuk a citromlével, majd még 2 percig főzzük. Utófűszerezzük és finomra vágott bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek

Sáfrányos halleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sütőtök-krémleves pirított baconkockákkal

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Cseresznyeleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: