Currys csirkeleves
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg zöldbab
- 1 csokor újhagyma
- 1-1 evőkanál mogyoróolaj és szójaszósz
- fél mokkáskanál curry
- 1 liter csirkehúsleves (leveskockából)
- 2,5 dl tej
- 1 citrom (leve)
- 8 bazsalikomlevél
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Vizet forralunk és feloldjuk benne a leveskockát. A húst vékony csíkokra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk és félbevágjuk. Az újhagyma végeit levágjuk, a hagymát csíkokra szeljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, 2 percre beletesszük a húst és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, összekeverjük és 2 percig pároljuk. Megszórjuk curryvel, felöntjük a húslevessel, a tejjel, a szójaszósszal, lefedjük és felforraljuk. Amikor forr, mérsékeljük a lángot és 10 percig takarékon főzzük tovább, közben sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az újhagymát és meglocsoljuk a citromlével, majd még 2 percig főzzük. Utófűszerezzük és finomra vágott bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Hasonló receptek
Orosz sóskaleves / Zöld scsí
Leves, Közepes
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Murai halászlé
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sáfrányos halleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes