Budwig-krém
Hozzávalók:
- 8 kávéskanál rizs
- 5 kávéskanál olaj
- 24 szem mogyoró
- 2 citrom
- 2 alma
- 4 kis banán
- 20 dkg sovány fehér sajt#A díszítéshez
- almagerezdek
- mogyoró
Elkészítés:
A rizst és a mogyorót finomra daráljuk, a citromok levét kinyomjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük, húsukat lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk és összekeverjük. A banánokat meghámozzuk és turmixoljuk. A sajtot az olajjal simára keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a banánpürét, az almát és a rizses mogyorót. Az egészet sima masszává keverjük. Almagerezdekkel és mogyorószemekkel díszítve tálaljuk. Variáció Banán helyett 8 kávéskanál folyékony mézet is használhatunk. A rizst helyettesíthetjük árpával, a mogyorót mandulával vagy 8 kávéskanál lenmaggal, esetleg ugyanannyi szezámmaggal. A reszelt alma helyett használhatunk más szezonális gyümölcsöt.
Hasonló receptek
Könnyű töltött hagyma
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Lecsós palacsinta
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes
Bolondos gomba
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes