Budwig-krém
Hozzávalók:
- 8 kávéskanál rizs
- 5 kávéskanál olaj
- 24 szem mogyoró
- 2 citrom
- 2 alma
- 4 kis banán
- 20 dkg sovány fehér sajt#A díszítéshez
- almagerezdek
- mogyoró
Elkészítés:
A rizst és a mogyorót finomra daráljuk, a citromok levét kinyomjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük, húsukat lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk és összekeverjük. A banánokat meghámozzuk és turmixoljuk. A sajtot az olajjal simára keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a banánpürét, az almát és a rizses mogyorót. Az egészet sima masszává keverjük. Almagerezdekkel és mogyorószemekkel díszítve tálaljuk. Variáció Banán helyett 8 kávéskanál folyékony mézet is használhatunk. A rizst helyettesíthetjük árpával, a mogyorót mandulával vagy 8 kávéskanál lenmaggal, esetleg ugyanannyi szezámmaggal. A reszelt alma helyett használhatunk más szezonális gyümölcsöt.
Hasonló receptek
Spenótos batyu
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Rizzsel töltött póréhagyma
Előétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kacsamáj roueni mártáson
Előétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes