Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • szükség szerint tejföl
  • lekvár (a tészta megkenéséhez)
  • tört cukros dió (a szóráshoz)
  • zsír (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzágyúrjuk a többi alapanyagot és annyi tejfölt, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Egy-két órán át pihentetjük, kinyújtjuk fél cm vastagra, kizsírozott tepsibe tesszük, megkenjük savanykás lekvárral. Darabosra tört cukros dióval megszórjuk és előmelegített sütőben megsütjük.

Hasonló receptek

Almás rétes

Desszert, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Körtés-burgonyás rakottas

Desszert, Közepes

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Bundás sült banán

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: