Mentás almakompót másképpen

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 1 csokor mentalevél
  • 10 dkg cukor
  • 1 darabka fahéj
  • pár csepp citromlé
  • 1 dkg zselatinpor
  • az öntethez
  • 5 dkg cukor
  • 1 darabka fahéj
  • néhány csepp citrom

Elkészítés:

A mentacsokrot 2 dl hideg vízben kezdjük főzni. Amint elkezd forrni, vegyük le és hagyjuk állni. A meghámozott, kimagozott almát vágjuk apró darabokra és a cukorral 4 dl vízben tegyük fel főni. A fahéjjal és pár csepp citromlével ízesítsük. Amikor az alma megfőtt, a fahéjat vegyük ki a vízből. Nem baj, ha a főzővíz elfőtt. Szórjuk bele a zselatinport és botmixerrel pépesítsük. Öntsünk hozzá a menta áztatóvizéből. Óvatosan, hogy ne legyen túl híg, mert a zselatin nem fogja meg! Folpackkal béleljünk ki egy őzgerincformát vagy kávéscsészéket és tegyük bele a kompótot. Akkor jó, ha a mixelés után sűrű, grízes az állaga. Merjük a formába és tegyük hűtőbe néhány órára. A menta maradék áztatóvizét pótoljuk 2-3 dl-re, a mentával, 5 dkg cukorral, a fahéjjal és néhány csepp citromlével forraljuk addig, míg a fele elpárolog. Szűrjük le és hagyjuk hűlni. Tálaláskor csepegtessük a kompótra.

Hasonló receptek

Körte csatni mazsolával és dióval

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Házikenyér

Egyéb, Nehéz

Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes, Tejmentes, Laktózmentes

Gombás-zelleres szendvics

Egyéb, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: