Lecsós palacsinta

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 8 sós palacsinta
  • 8 dl lecsó
  • 6 tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • cukor
  • pirospaprika

Elkészítés:

Az egyik fej hagymát nagyon apróra vágjuk, egy evőkanál olajban megpároljuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Beleöntjük a lecsót, megsózzuk és megpároljuk. Belekeverjük a tejföl felét, a tojásokat és ha szükséges, kevés cukorral édesítjük. Forráspontig melegítjük, majd megtöltjük a palacsintákat és egyenként felgöngyöljük. A mártáshoz a másik hagymát apróra vágjuk, a maradék olajban megpároljuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A maradék tejföllel összekeverjük és 4-5 percig főzzük. Tűzálló tálban egymás mellé fektetjük a palacsintákat, a mártással leöntjük és sütőben átsütjük (de nem pirítjuk meg).

Hasonló receptek

Spenótos batyu

Előétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Kacsamáj roueni mártáson

Előétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hortobágyi palacsinta

Előétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: