Lecsós palacsinta
Hozzávalók:
- 8 sós palacsinta
- 8 dl lecsó
- 6 tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 4 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- cukor
- pirospaprika
- só
Elkészítés:
Az egyik fej hagymát nagyon apróra vágjuk, egy evőkanál olajban megpároljuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Beleöntjük a lecsót, megsózzuk és megpároljuk. Belekeverjük a tejföl felét, a tojásokat és ha szükséges, kevés cukorral édesítjük. Forráspontig melegítjük, majd megtöltjük a palacsintákat és egyenként felgöngyöljük. A mártáshoz a másik hagymát apróra vágjuk, a maradék olajban megpároljuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A maradék tejföllel összekeverjük és 4-5 percig főzzük. Tűzálló tálban egymás mellé fektetjük a palacsintákat, a mártással leöntjük és sütőben átsütjük (de nem pirítjuk meg).
Hasonló receptek
Rizzsel töltött póréhagyma
Előétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Prágai sonkatekercs
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges hidegtál
Előétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes