Szezámmagos csirkemáj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 3 dkg szezámmag
  • 2 tojás
  • 6 evőkanál kukoricaliszt
  • 6 evőkanál gluténmentes morzsa
  • majoránna
  • olaj a sütéshez#A köret: csőben sült karalábé
  • 2 karalábé
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojás
  • őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál parmezán sajt

Elkészítés:

A csirkemájat sózzuk, majoránnával fűszerezzük, kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba tesszük és a szezámmaggal elkevert gluténmentes morzsába forgatjuk. Ezután bő, forró olajban kisütjük és papírszalvétával az olajat leitatjuk. Köretként csőben sült karalábét adunk hozzá. A tisztított karalábét karikákra vágjuk és vízben megfőzzük, leszűrjük. A vajból és a kukoricalisztből rántást készítünk. 1 dl karalábé főzőlével és a tejszínnel felöntjük. Habverővel kevergetve krémszerűvé főzzük, a tűzről levéve hozzáadjuk a tojást, elkeverjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. A karalábészeleteket ezzel a mártással leöntjük és parmezán sajttal megszórva sütőben 190 fokon megsütjük. A szezámmagos rántott csirkemájat mellé tálaljuk.

Hasonló receptek

Spenótos fasírtrolád

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtkrémes sülthal filé

Húsétel, Közepes

Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Spenótos-rákos torta

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: