Gombás-spenótos csirkeszeletek
Hozzávalók:
- 30-30 dkg csirkemellfilé
- spenót és csiperkegomba
- 2 narancs
- 2 dkg vaj
- 8 dkg zsemlemorzsa
- őrölt bors
- só#A sütéshez vaj
Elkészítés:
A csirkehúst forró gőz fölött 15 perc alatt megpároljuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A narancsok levét tálba öntjük, hozzáadjuk a húscsíkokat és 10 percig pácoljuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, kinyomkodjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló cseréptálat vagy jénait és rétegeket rakunk bele: alulra a spenót kerül, rá a csirke, arra a gomba és így tovább, amíg a hozzávalók elfogynak. Minden réteget sózunk, borsozunk és meglocsoljuk a páclével. Az egész tetejére zsemlemorzsát és vajforgácsokat szórunk és előmelegített, forró sütőben 20 percig sütjük. Magos kenyeret kínálhatunk mellé.
Hasonló receptek
Töltött paprika
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Májjal töltött tök
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás máj sütőben sütve
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes