Gombás-spenótos csirkeszeletek
Hozzávalók:
- 30-30 dkg csirkemellfilé
- spenót és csiperkegomba
- 2 narancs
- 2 dkg vaj
- 8 dkg zsemlemorzsa
- őrölt bors
- só#A sütéshez vaj
Elkészítés:
A csirkehúst forró gőz fölött 15 perc alatt megpároljuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A narancsok levét tálba öntjük, hozzáadjuk a húscsíkokat és 10 percig pácoljuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, kinyomkodjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló cseréptálat vagy jénait és rétegeket rakunk bele: alulra a spenót kerül, rá a csirke, arra a gomba és így tovább, amíg a hozzávalók elfogynak. Minden réteget sózunk, borsozunk és meglocsoljuk a páclével. Az egész tetejére zsemlemorzsát és vajforgácsokat szórunk és előmelegített, forró sütőben 20 percig sütjük. Magos kenyeret kínálhatunk mellé.
Hasonló receptek
Tejszínes zöldbabfőzelék-püré
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott csirke
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges rizses szárnyasragu
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes