Szoljanka (6 személyre)

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 l marhahúsleves
  • 20 dkg főtt marhahús (felkockázva)
  • 20 dkg gluténmentes virsli (karikázva)
  • 20 dkg főtt füstölt tarja (felkockázva)
  • 20 dkg sós/ecetes uborka
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál vágott snidling
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 10-15 olajbogyó
  • 1 fej vöröshagyma
  • citromszeletek
  • 1,5 dl tejföl
  • zsír/olaj
  • bors

Elkészítés:

Az apróra felkockázott vöröshagymát kevés forró zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, s azzal pirítjuk egy-két percig. Hozzáadjuk a virslit és a tarját. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a marhahúst is, sózzuk, borsozzuk, s felforraljuk. Ekkor beleszórjuk a petrezselymet, a snidlinget, a kapribogyót, a felkarikázott olajbogyót és a felkockázott uborkát. Hozzákeverjük a tejfölt, de már csak úgy melegítjük, hogy ne forrjon fel. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek

Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves

Leves, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejfölös zöldségleves

Leves, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Karfiolos karalábé leves

Leves, Könnyű

Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: