Orosz sóskaleves / Zöld scsí

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecomb
  • 2-3 marék friss sóska
  • 2 kis közepes fej vöröshagyma
  • apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor)
  • 3 főtt tojás kockákra vágva
  • 3-4 közepes burgonya
  • gluténmentes ételízesítő
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 evőkanál olaj
  • babérlevél
  • tejföl
  • bors

Elkészítés:

A húst 2, 5 l vízben sóval, borssal és egy vöröshagymával puhára főzzük, majd kivesszük és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. Közben egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a másik hagymát, hozzátesszük a karikákra vágott zöldséget és pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután meghintjük egy teáskanál ételízesítővel és a forró levesbe öntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, a babérlevelet és 10 perc múlva a csíkokra vágott sóskát. Még 10 percig lassú tűzön főzzük. Belekeverjük a húst, a zöldfűszereket, a főtt tojást, s elzárjuk a tüzet alatta. Tálaláskor 1-1 teáskanál tejfölt teszünk a tányérunkba.

Hasonló receptek

Gombás burgonyaleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkolileves

Leves, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Borsókrémleves túrógombóccal

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: