Vaníliás piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 100 g schär mix c
- 100 g fe-mini vaníliás süteménypor
- 6 g gluténmentes sütőpor
- pár csepp citromlé
- 6 evőkanál édesítőpor (cukorból kicsit több kell)
Elkészítés:
A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk. A 6 tojássárgáját az édesítővel / cukorral, robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlét, a liszteket és a sütőport és a robotgéppel elkeverjük. Utána veszünk egy lyukas fakanalat, amivel óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert fehérjéjét. Kizsírozott-lisztezett tortaformában előmelegített sütőben nem túl erős fokozaton (gázsütőnél 4-es) tűpróbáig sütjük. Krémmel, vagy lekvárral megtöltjük, tetejére tortabevonót csurgatunk. Jó könnyű süti lesz belőle, másnap is ugyanúgy élvezhető, mint frissen.
Hasonló receptek
Császármorzsa
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Gluténmentes, Mogyorómentes
Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Túrós pite (szalakális)
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes