Karfiolfőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 10 deka vaj
- 8 deka liszt
- só
- petrezselyemzöld
- 2 deci tejföl
- 2 tojás.
Elkészítés:
A karfiolt apróra vagdaljuk, vagy szétszedjük, annyi sós vízzel főzzük puhára, hogy éppen ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük és 10 deka vajból és 8 deka lisztből világos rántást készítünk. A petrezselyemzöldjét is hozzáadjuk, feleresztjük a karfiol levével, de vigyázzunk, nehogy híg legyen, mert a karfiol leve legtöbbször több mint szükséges. Végül a 2 deci tejfölt a 2 tojás sárgájával elkeverjük s azt is belekeverjük.
Hasonló receptek
Mandulás marha
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolis lazac
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombaragu
Egytálétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes