Karfiolfőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 10 deka vaj
  • 8 deka liszt
  • petrezselyemzöld
  • 2 deci tejföl
  • 2 tojás.

Elkészítés:

A karfiolt apróra vagdaljuk, vagy szétszedjük, annyi sós vízzel főzzük puhára, hogy éppen ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük és 10 deka vajból és 8 deka lisztből világos rántást készítünk. A petrezselyemzöldjét is hozzáadjuk, feleresztjük a karfiol levével, de vigyázzunk, nehogy híg legyen, mert a karfiol leve legtöbbször több mint szükséges. Végül a 2 deci tejfölt a 2 tojás sárgájával elkeverjük s azt is belekeverjük.

Hasonló receptek

Spenótos csirke

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spárgafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Gyors túrógombóc - kefirből

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: