Töltött csirke olaszosan

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 1 tojás
  • olaj
  • 1 közepes hagyma
  • 10-10 dkg csirke máj és zúza
  • 10 dkg sonka
  • 20 dkg paradicsom hámozva
  • 5-10 dkg zsemlemorzsa
  • 5-10 dkg sajt
  • 3 dkg mazsola
  • bors
  • szurokfű
  • fokhagyma

Elkészítés:

A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. Közben olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt májat, zúzát, kicsit pirítjuk, majd a kockára vágott sonkát rátesszük, kicsit még együtt pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk, szitán áttörjük, a masszára öntjük és hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük bele a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a mazsolát, fűszerezzük sóval, borssal, szurokfűvel, fokhagymával és üssük bele a tojást. A masszával töltsük meg a csirkét, tűzzük össze. Olvasztott margarinba keverjünk bele egy kis pirospaprikát, ezzel kenjük be a csirkét és 200 fokon süssük ropogósra. Közben kenegetjük a paprikás vajjal. Zöldfűszeres rizs illik hozzá.

Hasonló receptek

Csirkemáj baconszalonnában

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Túrós tonhalkrém

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás

Boros csirkecomb

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: