Receptkereső

Grillezett halszeletek mustáros kapormártással

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • A mártáshoz: 2 evőkanál dijoni mustár (sima mustár is jó)
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál mustárpor
  • 2 evőkanál víz
  • 1,2 dl növényi olaj (napraforgó
  • vagy olívaolaj)
  • 2 evőkanál kaporlevél
  • Édesítőszer ízlés szerint.

Elkészítés:

A halszeleteket mossuk meg, vékonyan kenjük be extra szűz olívaolajjal, és előmelegített grillsütőben süssük rövid ideig, amíg megpirul mindkét oldaluk. A mártás elkészítése során a vízhez adjuk hozzá a mustárport, és keverjük jól el. Ezután adjuk hozzá a dijoni mustárt, a tojássárgáját és az édesítőszert. Az olajjal dolgozzuk össze, majd szórjuk bele a kaprot is. Kis ideig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a grillezett halszeletek tetejére kanalazzunk a mártásból. Párolt rizs, vagy zöldségköret illik hozzá. Tápérték egy adagban: Energia: 416 kcal, Szénhidrát: 2 g, Fehérje: 21 g, Zsír: 36 g.

Új keresés

Válasszon diétát: