Grillezett halszeletek mustáros kapormártással
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 50 dkg afrikai harcsafilé
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- A mártáshoz: 2 evőkanál dijoni mustár (sima mustár is jó)
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál mustárpor
- 2 evőkanál víz
- 1,2 dl növényi olaj (napraforgó
- vagy olívaolaj)
- 2 evőkanál kaporlevél
- Édesítőszer ízlés szerint.
Elkészítés:
A halszeleteket mossuk meg, vékonyan kenjük be extra szűz olívaolajjal, és előmelegített grillsütőben süssük rövid ideig, amíg megpirul mindkét oldaluk. A mártás elkészítése során a vízhez adjuk hozzá a mustárport, és keverjük jól el. Ezután adjuk hozzá a dijoni mustárt, a tojássárgáját és az édesítőszert. Az olajjal dolgozzuk össze, majd szórjuk bele a kaprot is. Kis ideig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a grillezett halszeletek tetejére kanalazzunk a mártásból. Párolt rizs, vagy zöldségköret illik hozzá. Tápérték egy adagban: Energia: 416 kcal, Szénhidrát: 2 g, Fehérje: 21 g, Zsír: 36 g.
Hasonló receptek
Zöldséges lazac garnélarákkal
Főétel, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Csicsókafőzelék
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Reszelt zöldségsaláta sültalma öntettel
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes