Stíriai metélt
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 22 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 mokkáskanál só
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliáscukor
- 8 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dkg búzadara
- 3 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A túrót áttörjük, keverőtálba vagy nyújtódeszkára téve lisztet, tojást, sót hozzáadva összegyúrjuk. Sós vizet forralunk. Az összegyúrt túrót ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és ujjnyi vastagságú, 3-4 cm hosszúságú metéltre vágjuk. A metéltet a vízben megfőzzük. Keverőtálban a margarint, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat habosra keverjük. A kikevert krémhez adjuk a tojássárgákat, elkeverjük, majd a tejfölt, a búzadarát és a kifőtt, lehűtött metéltet óvatosan hozzákeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és lazán a túrómetélt alaphoz keverjük. Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk. Beleöntjük az elkészített masszát és megsütjük sütőben.
Hasonló receptek
Gombás krumplipogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes
Magokkal szórt sajtos-túrós zsemle
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Görög lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes