Receptkereső

Stíriai metélt

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 22 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 8 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dkg búzadara
  • 3 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

A túrót áttörjük, keverőtálba vagy nyújtódeszkára téve lisztet, tojást, sót hozzáadva összegyúrjuk. Sós vizet forralunk. Az összegyúrt túrót ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és ujjnyi vastagságú, 3-4 cm hosszúságú metéltre vágjuk. A metéltet a vízben megfőzzük. Keverőtálban a margarint, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat habosra keverjük. A kikevert krémhez adjuk a tojássárgákat, elkeverjük, majd a tejfölt, a búzadarát és a kifőtt, lehűtött metéltet óvatosan hozzákeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és lazán a túrómetélt alaphoz keverjük. Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk. Beleöntjük az elkészített masszát és megsütjük sütőben.

Új keresés

Válasszon diétát: