Férfiaknak való torta (sajtkremes torta)

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 csomag (40 dkg) fagyasztott leveles vajastészta
  • 1 tojás#A töltelékhez
  • 1 kg tehéntúró
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors (zöld borssal még különlegesebb)
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 húsos paradicsompaprika
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • metélőhagyma
  • kapor
  • zellerzöld (lehet vegyesen is)#A díszítéshez: 3 dkg vékony lapocskákra vágott sós mandula
  • vagy durvára tört mogyoró
  • 16 szem konzerv gyöngyhagyma
  • 16 kis szelet füstölt sonka
  • 1 paradicsompaprika
  • a tészta nyújtásához: liszt

Elkészítés:

A vajastésztát szobahőmérsékleten fölengedjük, majd három részre osztjuk, majd enyhén belisztezett deszkán egyenként fél centi vastag kerek lappá nyújtjuk. Egy közepes tortakarikát ráteszünk, s a tésztát ennek mentén körbevágjuk. Az így kapott tésztakorongokat tepsire fektetjük (az utóbbit nem kell kikenni, mert a tészta elég zsíros), tetejüket felvert tojással megkenjük. Villával egy-két helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz eltávozhasson és előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) 12 percig sütjük. Kivesszük és hűlni hagyjuk. A túrót áttörjük, a puha vajjal, a krémsajttal, a tojások sárgájával és a mustárral jól kikeverjük. Az apróra vágott vöröshagymát meg a présen áttört fokhagymát beledolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. A túrókrémet három részre osztjuk. Az elsőt a paradicsompürével, a pirospaprikával meg az apróra vágott paradicsompaprikával ízesítjük - s így pirosra is színezzük, A második részt a fölaprított petrezselyemmel, metélőhagymával, kaporral meg zellerzölddel zöldre festjük, a harmadik részt fehéren hagyjuk. A torta töltése következik. Az egyik megsült tésztalapot tányérra fektetjük és megkenjük a piros túrókrémmel. Erre tészta és a zöld túrókrém kerül, majd a harmadik tésztalappal beborítjuk. A torta tetejét meg az oldalát a fehér túrókrém kétharmadával egyenletesen megkenjük. Oldalára körben sűrűn pirított mandulát tapasztunk. A tetején a szeleteket késsel bejelöljük, majd jól behűtjük. A maradék fehér túrókrémmel díszítjük - legjobb, ha csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá -, végül gyöngyhagymával, föltekert füstölt sonkaszeletekkel meg paradicsompaprikával kirakjuk. - A töltelékben a tehéntúrót részben vagy egészben juhtúróval is helyettesíthetjük. Amikor a háromféle túrókrémet bekevertük, azonnal kezdjünk hozzá a torta töltéséhez, mert a krémek hűtőszekrényben pihentetve, kissé megkeményednek és nem kenhetőek könnyen.

Hasonló receptek

Rucolás-kakukkfüves tészta

Tésztaféle, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkolis-márványsajtos torta

Tésztaféle, Közepes

Csontritkulás, Cukormentes, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Mogyorómentes

Csirkemájas Palacsinta

Tésztaféle, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: