Pelyhes-magos halvagdalt

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg b?r és szálka nélküli tengeri halfilé (lehet harcsa vagy süll? is)
  • 5-5 dkg zabés búzapehely
  • 3 dl tej
  • 1 ev?kanál szezámmag
  • 2 ev?kanál hántolt apraforgómag
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • kb. 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál fekete bors
  • 2 ev?kanál citromlé
  • 3-4 ev?kanál zsemlemorzsa#A sütéshez: olaj

Elkészítés:

A tejet fölforraljuk, majd a pelyheket és a magokat beledobjuk, lefödve duzzadni-hűlni hagyjuk. A halat ledaráljuk, a lereszelt vöröshagymával, a tojással és a kifacsart pelyhekkel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A masszából jó féltenyérnyi pogácsákat formálunk, kissé ellapítjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Kb. ujjnyi forró olajon, közepes tűzön, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.

Hasonló receptek

Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel

Húsétel, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tárkonyos májragu

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Roston sütött hal

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: