Csirkemell zöldséggel

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • brokkoli
  • kelbimbó vagy karfiol (mirelit is lehet)
  • csirkemell (szeletekre vágva gazdaságosabb)
  • 3 dl tejszín
  • liszt
  • majoránna
  • oregánó vagy bazsalikom

Elkészítés:

A zöldségeket a fűszerekkel félpuhára főzzük, melyet egy kivajazott jénaiba kell helyezni. A húst lisztbe forgatjuk és margarinban hirtelen átsütjük. Ha mindegyik hús átsült, akkor visszahelyezzük mindet a serpenyőbe s ráöntjük a tejszínt és fedő alatt kb. 5-10 percig pároljuk. Figyelni kell, mert kifuthat. (A fedőt nem kell teljesen rátenni.) A hússzeleteket a zöldségre helyezzük és utána ráöntjük a szaftot. Fólia alatt kb. 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha piros a teteje

Hasonló receptek

Spenót-hal gratin parmezánnal, dióval

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Virslivel töltött csirke

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Lecsós marhaszelet

Húsétel, Közepes

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: