Áfonyás túrófalat

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 csomag zselatin
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 1 pohár natúr yoghurt
  • 5 ek canderel édesítőpor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 15 dkg mélyhűtött áfonya
  • 1 szelet graham kétszersült kenyér

Elkészítés:

A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint 4 ek. vízbe áztatjuk, és 10 percig állni hagyjuk. Hozzáöntünk fél dl vizet, és felforraljuk. A túrót alaposan áttörjük, belekeverjük a joghurtot, a CANDEREL édesítőport, a citromhéjat, és összedolgozzuk a zselatinnal. Végül az áfonya egyharmadát-felét (fagyosan) is belekeverjük. Négy kb. 1 dl űrtartalmú formát (vagy egy kb. 5 dl űrtartalmú tálkát) kiöblítünk hideg vízzel, és belesimítjuk a masszát. Kanálháttal kissé belenyomkodjuk. A kétszersültet morzsásra törjük, rászórjuk a formákra, és kissé megütögetjük egy kanál hátával (ez el is maradhat). Három-négy órára betesszük a hűtőbe. Vékony pengéjű késsel meglazítjuk a formák pereménél a túrókrémet, tálkára borítjuk, és a tetejét megdíszítjük a maradék áfonyával. Tálaláskor megszórjuk CANDEREL édesítőporral.

Hasonló receptek

Csokis kalács

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Somlói galuska

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Diós-mandulás-kekszes csokikenyér

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: