Áfonyás túrófalat

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 csomag zselatin
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 1 pohár natúr yoghurt
  • 5 ek canderel édesítőpor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 15 dkg mélyhűtött áfonya
  • 1 szelet graham kétszersült kenyér

Elkészítés:

A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint 4 ek. vízbe áztatjuk, és 10 percig állni hagyjuk. Hozzáöntünk fél dl vizet, és felforraljuk. A túrót alaposan áttörjük, belekeverjük a joghurtot, a CANDEREL édesítőport, a citromhéjat, és összedolgozzuk a zselatinnal. Végül az áfonya egyharmadát-felét (fagyosan) is belekeverjük. Négy kb. 1 dl űrtartalmú formát (vagy egy kb. 5 dl űrtartalmú tálkát) kiöblítünk hideg vízzel, és belesimítjuk a masszát. Kanálháttal kissé belenyomkodjuk. A kétszersültet morzsásra törjük, rászórjuk a formákra, és kissé megütögetjük egy kanál hátával (ez el is maradhat). Három-négy órára betesszük a hűtőbe. Vékony pengéjű késsel meglazítjuk a formák pereménél a túrókrémet, tálkára borítjuk, és a tetejét megdíszítjük a maradék áfonyával. Tálaláskor megszórjuk CANDEREL édesítőporral.

Hasonló receptek

Duna hullám

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Rizslisztes túrókiflik (gluténmentes)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Sült vilmoskörte mentás mártásban

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: