Édes-savanyú sertésborda
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személyre: 4-6 szelet sertéskaraj
- 2 db vöröshagyma
- Fél csésze barnacukor
- 1 dl ketchup
- 1 dl fehérborecet
- 1 teáskanál chilipor.
Elkészítés:
1,5 dl vízzel keverjük el a cukrot, a ketchupot, az ecetet és a chiliport. A megmosott, megtisztított hússzeleteket tegyük tepsibe, vöröshagyma karikákkal borítsuk be, és öntsük a mártást a húsra. Alufóliával lefedve 150°C-os sütőben másfél óráig süssük, amíg megpuhul a hús, majd vegyük le az alufóliát, és pirítsuk meg a tetejét pár percen keresztül. Burgonyával és párolt bébi spenóttal tálalhatjuk. Energia: 329 kcal, Szénhidrát: 40 g, Fehérje: 22 g, Zsír: 9 g.
Hasonló receptek
Stefánia marhasült
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Uborkamártás
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Grillezett halszeletek mustáros kapormártással
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes