Sajt-krémleves
Hozzávalók:
- 4 dkg vaj
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 8 dl víz
- 2 húsleveskocka
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- 2 dl tejszín
- fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
- őrölt bors
- 4 tojássárgája
- 4 vékony szelet kenyér
Elkészítés:
A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánsózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy leveses csészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.
Hasonló receptek
Orosz sóskaleves / Zöld scsí
Leves, Közepes
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Egyszerű sajtleves
Leves, Könnyű
Vesebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes