Receptkereső

Kínai sült csirke salátával

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirke
  • 1 diónyi friss gyömbér/1 mokkáskanál szárított
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 narancs
  • 8 evőkanál szójaszósz
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 fej jégsaláta
  • 2 paradicsom
  • 2 zellerszár
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 ecetes uborka
  • 2 szelet szendvicskenyér
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 mokkáskanál fehérbors

Elkészítés:

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és hat nagyobb darabra vágjuk (mell, combok, szárnyak, hát). A gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük. A fokhagymát áttörjük. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, felének a levét kinyomjuk. Összekeverjük a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát, a narancs héját és levét, az olajat. Beleforgatjuk a csirkedarabokat és legalább 3 órát állni hagyjuk benne. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és vékony csíkokra/karikákra vágjuk. Nagy salátástálban összekeverjük. A kenyeret apróra felkockázzuk és a vajon barnára pirítjuk.#Elkészítjük a salátaöntetet: a joghurtot simára keverjük a cukorral, a citromlével, 1 csipet sóval és fehér borssal ízesítjük. Ráöntjük a zöldségekre és összeforgatjuk. A húst bőrével lefelé a sütő rostjára fektetjük, betesszük a sütőbe, alátoljuk a tepsit és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 30 percig sütjük. Megfordítjuk a húsokat, bekenjük a marináddal és további 25 percig, pirosra sütjük. A salátával tálaljuk.

Hasonló receptek

Mogyorós csirkemell (japán recept)

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák

Dalmát karaj bundában

Húsétel, Nehéz

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Májas lepény

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: