Májjal töltött tök

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 spárgatök olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 szelet kenyér
  • 2 főtt tojás
  • 1 tojás só őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem zsemlemorzsa
  • 2,5dl zöldségleves
  • lehet leves kockából
  • 10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

A tököt félbevágjuk, kimagozzuk és meghámozzuk. Forró olajon megfuttatjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, a darált csirkemájat és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk az áztatott kicsavart fehér kenyeret, a kockára vágott főtt tojást, a tojást és sóval, borssal petrezselyemmel fűszerezzük. Összedolgozzuk és annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy formálható tölteléket kapjunk. A tök belsejében egyenletesen elosztjuk a tölteléket és vizes kézzel elsimítjuk a tetejüket. Tepsibe fektetjük, aláöntjük a zöldséglevest és 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Közben locsolgatjuk a szaftjával és mielőtt kivennénk, megszórjuk reszelt sajttal. Ha ráolvadt akkor tálaljuk.

Hasonló receptek

Spenótos tészta

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött szafaládé

Egytálétel, Közepes

Cukormentes, Mogyorómentes

Brokkoliropogós pikáns lila hagymával

Egytálétel, Könnyű

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: