Receptkereső

Májjal töltött tök

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 spárgatök olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 szelet kenyér
  • 2 főtt tojás
  • 1 tojás só őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem zsemlemorzsa
  • 2,5dl zöldségleves
  • lehet leves kockából
  • 10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

A tököt félbevágjuk, kimagozzuk és meghámozzuk. Forró olajon megfuttatjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, a darált csirkemájat és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk az áztatott kicsavart fehér kenyeret, a kockára vágott főtt tojást, a tojást és sóval, borssal petrezselyemmel fűszerezzük. Összedolgozzuk és annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy formálható tölteléket kapjunk. A tök belsejében egyenletesen elosztjuk a tölteléket és vizes kézzel elsimítjuk a tetejüket. Tepsibe fektetjük, aláöntjük a zöldséglevest és 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Közben locsolgatjuk a szaftjával és mielőtt kivennénk, megszórjuk reszelt sajttal. Ha ráolvadt akkor tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: