Borban pácolt máj roston sütve

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésmáj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt majoránna.

Elkészítés:

A májat felszeleteljük. A borba beletesszük a szétzúzott fokhagymát és a majoránnát, majd ebben a páclében a májat 6-8 órán át jégszekrényben érleljük. A lecsepegtetett májszeleteket átforrósított bordázott öntöttvas lapon vagy rostélyon, faszénparázs felett rostélyon, vagy teflonserpenyőben egyéb hőforrás felett megsütjük. Az Elkészült májat csak a tányéron sózzuk meg. Paprika-paradicsom salátát adunk hozzá.

Hasonló receptek

Kefires csirkeszárny

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkemáj bundában

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Birsalmás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: