Borban pácolt máj roston sütve
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésmáj
- 3 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt majoránna.
Elkészítés:
A májat felszeleteljük. A borba beletesszük a szétzúzott fokhagymát és a majoránnát, majd ebben a páclében a májat 6-8 órán át jégszekrényben érleljük. A lecsepegtetett májszeleteket átforrósított bordázott öntöttvas lapon vagy rostélyon, faszénparázs felett rostélyon, vagy teflonserpenyőben egyéb hőforrás felett megsütjük. Az Elkészült májat csak a tányéron sózzuk meg. Paprika-paradicsom salátát adunk hozzá.
Hasonló receptek
Libamájjal töltött libamell
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zsályás máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Párolt zöldség csirkemellel
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Májproblémák, Epebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes