Káposztás lecsó
Hozzávalók:
- 1-1 kg fejes káposzta
- zöldpaprika és paradicsom
- 1 erős (aki csípősen szereti) paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl víz
- ételízesítő
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Késsel belevágjuk laskára a káposztát, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott paprikát, a héjától megtisztított, felszeletelt paradicsomot és ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük. (Ha a paradicsom nem ad elég piros színt, tegyünk bele kevés pirospaprikát.) Kevés vízzel feltesszük főni, 10 percig fedő alatt, lassú tűzön, gyakran kevergetve pároljuk. Mikor szaftosodni kezd a lecsó, levesszük a fedőt, hogy a víz elpárologjon belőle. Újburgonyát adhatunk mellé köretnek, de akkor a burgonya legalább 2 kg legyen.
Hasonló receptek
Marhahúsos carpaccio édesköménnyel
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sült csirke joghurtos burgonyával
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymás sertésmáj
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes