Káposztás lecsó
Hozzávalók:
- 1-1 kg fejes káposzta
- zöldpaprika és paradicsom
- 1 erős (aki csípősen szereti) paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl víz
- ételízesítő
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Késsel belevágjuk laskára a káposztát, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott paprikát, a héjától megtisztított, felszeletelt paradicsomot és ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük. (Ha a paradicsom nem ad elég piros színt, tegyünk bele kevés pirospaprikát.) Kevés vízzel feltesszük főni, 10 percig fedő alatt, lassú tűzön, gyakran kevergetve pároljuk. Mikor szaftosodni kezd a lecsó, levesszük a fedőt, hogy a víz elpárologjon belőle. Újburgonyát adhatunk mellé köretnek, de akkor a burgonya legalább 2 kg legyen.
Hasonló receptek
Pekingi pulykaérmék vadrizzsel
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejszínes -parajos csirke
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldség ágyon sült tengeri hal
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes