Serpenyős csirkemell mézzel, gombával és gyümölcsökkel
Hozzávalók:
- 10 dkg húsos császárszalonna kis kockára vágva
- 3 szál újhagyma karikára vágva
- 2 körte cikkekre szelve
- 10 dkg magozott aszalt szilva négybe vágva
- 50 dkg vékony csíkokra vágott csirkemellfilé
- 3-4 cl olívaolaj
- 5-6 dkg durvára vágott dió
- 2 evőkanál mazsola
- 25 dkg apróra vágott gomba
- só
- bazsalikom
- méz
- 1dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A császárszalonnát, hagymát, körtét, csirkemellet, olajat tűzforró serpenyőben (wokban) egyszerre pirítsuk meg. Szórjuk bele a diót, mazsolát, gombát, pirítsuk még pár percig. Ízesítsük sóval, bazsalikommal, 2 evőkanál mézzel. Amikor az egész már szépen megpirult, öntsük hozzá a bort és pároljuk még kb. 1 percig. Köretként adjunk burgonyapürét!
Hasonló receptek
Rokfortos tengeri hal
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Padlizsános hal
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tárkonyos májragu
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes