Legegyszerűbb rakott karfiol

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • karfiol
  • gépsonka vagy más sonkás felvágott
  • sajt (mindegy milyen fajta)

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és vegetás vízben puhára főzzük. Egy kisebb tepsit kivajazunk, belesorakoztatjuk a karfiolrózsákat, reszelünk rá kevés sajtot, majd az egészet beborítjuk a felvágottal, s annak a tetejére is reszelünk sajtot, de jó sokat-legalább ujjnyi vastagon. Betoljuk a sütőbe, s ha a sajt megpirult, már kész is.

Hasonló receptek

Főtt tészta fűszeres parajmártással

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Vashiány

Finomfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: