Csirkemáj tejben párolva
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemáj (lehet szívvel együtt is
- aki szereti)
- kb. 2 dl tej
- só
- kis vaj vagy margarin a kikenéshez
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk és egy tálban besózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk. (ez idő alatt fellazulnak a máj rostjai, nem lesz kemény!) Egy jénai tálat kikenünk, beletesszük a májat és felöntjük annyi tejjel, hogy épp csak ellepje. Megpároljuk, lehet mikróban is. kb. 30 perc alatt kész, ezalatt a tejet magába szívja a máj. Kicsit felturbózott krumplipürével tálaljuk. (Párolt zöldség, füstölt sajt, esetleg egy tojássárgája a krumplipüréhez)
Hasonló receptek
Camamber sajt rántva
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Rizses hús törökösen
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkával töltött gomba
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes