Spenótos húsgombóc

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 25 dkg friss spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál fenyőmag (el is maradhat
  • mert az ára elég borsos)
  • bors
  • olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A spenótot megmossuk, a szárát lecsipkedjük, a leveleit szitán lecsöpögtetjük. A hagymát egy serpenyőben, felmelegített vajon megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított spenótleveleket és zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. Kis lángon pároljuk, amíg a spenót összeesik. A húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a fenyőmagot, végül a spenótot, ízlés szerint utóízesítjük és jól összedolgozzuk. A masszából kis gombócokat formálunk és előhevített olajban kisütjük. Burgonyapürével kínáljuk.

Hasonló receptek

Sajtos-tejszínes rakott pulykamell

Húsétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Firenzei hal

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Barackos-gombás-currys-gyömbéres csirke

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: