Receptkereső

Burgonyás lencsesaláta pirított csirkemájjal

Ételtípus: Saláta Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 30 dkg lencse
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg méz
  • 15 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 60 dkg burgonya
  • használtunk még: só
  • 3 babérlevél
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • bazsalikom
  • majoránna
  • borecet.

Elkészítés:

Első lépésként egy mélyebb lábosba vizet töltök, enyhén megsózom és felteszem a tűzhelyre melegedni. Ha már meleg, beleszórom a lencsét. Amíg a lencse félig megpuhul, a burgonyákat kis kockákra vágom. Mikor a lencse főzővize felforrt, hozzádobom a krumplikockákat is. Az egészet összekeverem, beledobom a babérleveleket és készre főzöm a burgonyás lencsét. Amíg a keverék puhul, elkészítem a pirított májat. Felkarikázom a vöröshagymát, meg 1 fej lilahagymát. Aztán egy kevés olajat hevítek egy serpenyőben és már mehetnek is a hagymakockák a serpenyőbe. Majd fogom a szalonnát, szépen felcsíkozom és mehet ez is a serpenyőbe. Egy kicsit megkeverem a szalonnás hagymát és amíg a megpirul, kisebb darabokba vágom a májat. Ha ezzel is megvagyok, a megpirult-megpárolódott szalonnás hagymához dobom a máj darabokat. Fűszerezem, sózom, borsozom, szórok rá kevés bazsalikomot és egy kevés majoránnát is, végül a mézet is. 2-3 perc alatt a ragu készre pirul. Amíg a máj elkészül, leszűröm a krumplis lencsét, majd félre teszem hűlni. Addig felaprítom a petrezselymet, felszeletelem a maradék két fej félbe vágott lilahagymát. Amikor kész, egy nagy salátástálba öntöm a lecsepegtetett lencsés krumplit, a petrezselymet és a hagymát. Teszek mustárt, sót és néhány csepp borcetet. Eközben elkészült a máj is, így alaposan összekeverem még egyszer a salátát és már tálalok is. Egy nagy tányérra kanalazok a lencsesalátából, majd rápúpozok a mézes, pirított csirkemájból is és ehetünk. Jó étvágyat!

Új keresés

Válasszon diétát: