Májas csirkeleves
Hozzávalók:
- 1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb
- esetleg csirkenyak stb.)
- 2 csirkemáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg cérnametélt
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só és törött fekete bors
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál pirospaprika.
Elkészítés:
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1, 2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csirkemájat és a füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom. A szalonna zsírját kiolvasztom, a pörcöt leszűröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron a májcsíkokat hirtelen, erős lángon lepirítom, majd a már átszűrt levesbe teszem és hozzáadom a cérnametéltet, fűszerezem sóval, törött borssal, pirospaprikával, majoránnával, apróra vágott petrezselyemzölddel. Takaréklángon addig forralom, amíg a tészta megfő. A kész leves tetejére szórom a szalonnapörcöt.
Hasonló receptek
Zöldborsóleves szárnyas galuskával
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Molnárleves
Leves, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Minestrone leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes