Rizssaláta csirkehússal

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 2 tasakos barna rizs
  • 4 kisebb csirkemellfilé
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 csomag retek
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 evőkanál fűszerecet
  • 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • 1/2 fej fejes saláta
  • 1/2 fej lollo rosso saláta

Elkészítés:

A barna rizst a csomagoláson olvasható előírás szerinti idő alatt sós forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A csirkehúst lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Néhány salátalevelet félreteszünk a tálaláshoz. 1. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük és 10-15 percre félretesszük, állni hagyjuk. 2. A húst kevés olajjal kikent bevonatos serpenyőben pirosra sütjük (figyeljünk, ne száradjon ki!). 3. Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, meglocsoljuk az olaj, az ecet és kevés víz keverékével. 4. Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, hozzáadjuk a petrezselymet, őrölt fehér borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk és 1 órára hűtőbe tesszük. 5. Pihentetés után a félretett salátalevelekkel kibélelt tányérokon a csirkehússal kínáljuk. (A húst bele is vághatjuk a salátába.)

Hasonló receptek

Zöldhagymás reteksaláta joghurtos öntettel

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Halsaláta 1.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós uborkasaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: