Receptkereső

Rizssaláta csirkehússal

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 2 tasakos barna rizs
  • 4 kisebb csirkemellfilé
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 csomag retek
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 evőkanál fűszerecet
  • 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • 1/2 fej fejes saláta
  • 1/2 fej lollo rosso saláta

Elkészítés:

A barna rizst a csomagoláson olvasható előírás szerinti idő alatt sós forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A csirkehúst lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Néhány salátalevelet félreteszünk a tálaláshoz. 1. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük és 10-15 percre félretesszük, állni hagyjuk. 2. A húst kevés olajjal kikent bevonatos serpenyőben pirosra sütjük (figyeljünk, ne száradjon ki!). 3. Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, meglocsoljuk az olaj, az ecet és kevés víz keverékével. 4. Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, hozzáadjuk a petrezselymet, őrölt fehér borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk és 1 órára hűtőbe tesszük. 5. Pihentetés után a félretett salátalevelekkel kibélelt tányérokon a csirkehússal kínáljuk. (A húst bele is vághatjuk a salátába.)

Új keresés

Válasszon diétát: