Sült zöldségek görögösen

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 3 sárgarépa
  • 70 dkg burgonya
  • 2 sárga paprika
  • 4 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 1,8 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál friss oregánó (szurokfű)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánt kockákra vágjuk, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. A répát és a burgonyát megtisztítjuk, darabokra vágjuk, a paprikákat kimagozzuk és csíkokra szeljük, a hagymákat cikkekre, a paradicsomokat félbevágjuk. A padlizsánkockákat, a sárgarépát, a burgonyát, a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a vízzel és az olívaolajjal, rászórjuk a finomra aprított oregánót, megsózzuk és borssal fűszerezzük. Alufóliával lefedjük és 30-45 percre közepesen forró sütőbe tesszük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Magasra állítjuk a sütő hőfokát, levesszük az alufóliát és addig tartjuk bent a tálat, amíg a zöldségek barnulni kezdenek. Sült húsok köreteként tálaljuk és friss fehér kenyeret is adhatunk mellé.

Hasonló receptek

Csőben sült angolzeller

Köret, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tojásos rizs

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Újkrumplisaláta zöldbabbal

Köret, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: