Receptkereső

Sült zöldségek görögösen

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 3 sárgarépa
  • 70 dkg burgonya
  • 2 sárga paprika
  • 4 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 1,8 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál friss oregánó (szurokfű)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánt kockákra vágjuk, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. A répát és a burgonyát megtisztítjuk, darabokra vágjuk, a paprikákat kimagozzuk és csíkokra szeljük, a hagymákat cikkekre, a paradicsomokat félbevágjuk. A padlizsánkockákat, a sárgarépát, a burgonyát, a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a vízzel és az olívaolajjal, rászórjuk a finomra aprított oregánót, megsózzuk és borssal fűszerezzük. Alufóliával lefedjük és 30-45 percre közepesen forró sütőbe tesszük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Magasra állítjuk a sütő hőfokát, levesszük az alufóliát és addig tartjuk bent a tálat, amíg a zöldségek barnulni kezdenek. Sült húsok köreteként tálaljuk és friss fehér kenyeret is adhatunk mellé.

Hasonló receptek

Dödölle / Krumpligánica

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós Lapcsánka

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Krumplipuffancs

Köret, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: