Receptkereső

Dinnyés zöldparadicsom-leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 szál angol zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 50 dkg zöldparadicsom
  • 2 egykilós sárgadinnye (zöld)
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • pár csepp tabasco szósz
  • olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A zellert karikákra, a hagymákat finomra vágjuk, majd mindet serpenyőbe tesszük és kevés forró olajban, kislángon 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, megborsozzuk, még 5 percig főzzük, majd félretesszük. A dinnyéket kettévágjuk, kimagozzuk, kivájjuk a belsejüket, robotgépben pürésítjük, majd egy tálba öntjük. A paradicsomokat kis kockákra vágjuk és robotgépben összemixeljük a hagymákkal, a bazsalikom felével és 2, 5 dl jeges vízzel, majd a dinnyepüréhez keverjük. Pár csepp Tabascoval ízesítjük, lefedjük és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor hideg tányérokra adagoljuk és a maradék bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: