Csirkehúsleves keletiesen

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 (kb. 1,2 kg-os) csirke
  • 50 dkg sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • 1-1 evőkanál őrölt kurkuma és paradicsompüré
  • 2 szál zeller
  • 1 citrom (leve)
  • 2 evőkanál finomra vágott korianderlevél
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, fazékba tesszük, hideg vizet öntünk rá és felforraljuk. Beletesszük a reszelt hagymát és gyömbért, a kurkumát, megsózzuk, borsozzuk és 1 óráig kislángon főzzük. Közben a répákat kis kockákra daraboljuk, a zellerszárakat felkarikázzuk. Amikor a csirkehús már puha, kiszedjük a levesből és leszedjük a csontról. A levest leszűrjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és annyi vizet, hogy 1, 2 liter folyadékot kapjunk. Felforraljuk, beletesszük a répákat meg a zellert, félpuhára főzzük, majd visszatesszük a csirkehúst, a zöldborsót és még 10 percig főzzük. A citrom levével savanyítjuk és koriandert szórunk a tetejére.

Hasonló receptek

Szoljanka (6 személyre)

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Currys csirkeleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes

Karfiolos karalábé leves

Leves, Könnyű

Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: