Csirkehúsleves keletiesen
Hozzávalók:
- 1 (kb. 1,2 kg-os) csirke
- 50 dkg sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 1-1 evőkanál őrölt kurkuma és paradicsompüré
- 2 szál zeller
- 1 citrom (leve)
- 2 evőkanál finomra vágott korianderlevél
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, fazékba tesszük, hideg vizet öntünk rá és felforraljuk. Beletesszük a reszelt hagymát és gyömbért, a kurkumát, megsózzuk, borsozzuk és 1 óráig kislángon főzzük. Közben a répákat kis kockákra daraboljuk, a zellerszárakat felkarikázzuk. Amikor a csirkehús már puha, kiszedjük a levesből és leszedjük a csontról. A levest leszűrjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és annyi vizet, hogy 1, 2 liter folyadékot kapjunk. Felforraljuk, beletesszük a répákat meg a zellert, félpuhára főzzük, majd visszatesszük a csirkehúst, a zöldborsót és még 10 percig főzzük. A citrom levével savanyítjuk és koriandert szórunk a tetejére.
Hasonló receptek
Raviolis leves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsópüré leves
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás burgonyaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes