Receptkereső

Csirkehúsleves keletiesen

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 (kb. 1,2 kg-os) csirke
  • 50 dkg sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • 1-1 evőkanál őrölt kurkuma és paradicsompüré
  • 2 szál zeller
  • 1 citrom (leve)
  • 2 evőkanál finomra vágott korianderlevél
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, fazékba tesszük, hideg vizet öntünk rá és felforraljuk. Beletesszük a reszelt hagymát és gyömbért, a kurkumát, megsózzuk, borsozzuk és 1 óráig kislángon főzzük. Közben a répákat kis kockákra daraboljuk, a zellerszárakat felkarikázzuk. Amikor a csirkehús már puha, kiszedjük a levesből és leszedjük a csontról. A levest leszűrjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és annyi vizet, hogy 1, 2 liter folyadékot kapjunk. Felforraljuk, beletesszük a répákat meg a zellert, félpuhára főzzük, majd visszatesszük a csirkehúst, a zöldborsót és még 10 percig főzzük. A citrom levével savanyítjuk és koriandert szórunk a tetejére.

Új keresés

Válasszon diétát: