Rizzsel töltött póréhagyma

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg (olasz arborio) kerek szemű rizs
  • 1 zöldségleveskocka
  • 4 nagyobb póréhagyma (fehér része)
  • 10 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg darabolt (konzerv) paradicsom
  • 8 bazsalikomlevél
  • 1 mokkáskanál balzsamecet
  • őrölt bors

Elkészítés:

A leveskockát forrásban lévő vízben feloldjuk és puhára főzzük benne a rizst, majd félretesszük. A pórék külső héját lehántjuk, a hagymákat 3 részre daraboljuk. A belső rétegeiket kiemeljük, finomra vágjuk, majd 4 evőkanál olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk és még 5 percig pároljuk. A pórédarabkákat gőz fölött 3 percig puhítjuk. A darabolt paradicsomba belekeverjük a finomra vágott bazsalikomleveleket, a balzsamecetet, megsózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A megpuhult póréhagymákba beletöltjük a rizst és egy sütőtálon szépen elhelyezzük. Meglocsoljuk a paradicsomszósszal és 5 percre forró sütőbe tesszük.

Hasonló receptek

Házi sajt- finn recept

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tojásos füstölt lazac

Előétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Májpástétom vajastésztában

Előétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: