Sütőtökkrémleves májjal és gombával
Hozzávalók:
- sütőtök
 - 2 leveskocka
 - 1dl tejszín
 - kevéske csirkemáj vagy ennek hiányában libamáj
 - 15 dkg gomba
 - olaj
 - só
 - bors
 
Elkészítés:
70 dkg előkészített sütőtököt (megpucolva és felkockázva) tegyünk fel főni annyi vízben, hogy épp ellepje. Adjunk hozzá 2 tyúkhúsleveskockát, majd forrástól számítva főzzük 20 percig. A sütőtököt 2 dl főzőlével és 1 dl tejszínnel turmixoljuk össze. 4 kisebb csirkemájat vagy 4 szelet pecsenye libamájat pirítsunk meg mindkét oldalán 3 evőkanál olívaolajban, majd sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a serpenyőből, majd 15 dkg megtisztított és felaprított gombát (sampinyon, laska, vargánya, lehet fagyasztott is) pirítsunk meg szintén a megmaradt olajban. A levest merjük tányérokba és tegyük a tetejére a májat és a gombát.
Hasonló receptek
Szoljanka (6 személyre)
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Savanykás leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Búzaleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes