Sütőtökkrémleves májjal és gombával

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • sütőtök
  • 2 leveskocka
  • 1dl tejszín
  • kevéske csirkemáj vagy ennek hiányában libamáj
  • 15 dkg gomba
  • olaj
  • bors

Elkészítés:

70 dkg előkészített sütőtököt (megpucolva és felkockázva) tegyünk fel főni annyi vízben, hogy épp ellepje. Adjunk hozzá 2 tyúkhúsleveskockát, majd forrástól számítva főzzük 20 percig. A sütőtököt 2 dl főzőlével és 1 dl tejszínnel turmixoljuk össze. 4 kisebb csirkemájat vagy 4 szelet pecsenye libamájat pirítsunk meg mindkét oldalán 3 evőkanál olívaolajban, majd sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a serpenyőből, majd 15 dkg megtisztított és felaprított gombát (sampinyon, laska, vargánya, lehet fagyasztott is) pirítsunk meg szintén a megmaradt olajban. A levest merjük tányérokba és tegyük a tetejére a májat és a gombát.

Hasonló receptek

Sajtos búzagaluska leves

Leves, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hideg narancsos sárgarépa-krémleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Fahéjas szilvaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: