Görög saláta
Hozzávalók:
- hozzávalók 4 személyre: 1 fej fodros saláta (vagy fél fej saláta)
- 1 kígyóuborka
- 2 paradicsom
- 3 szem retek (vagy 1 kaliforniai paprika)
- 1 fej édeshagyma vagy lilahagyma
- 8 szem kimagvazott olívabogyó
- 15 dkg sportsajt
- vagy salátasajt (nem sós!)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet
- vagy piros borecet
- fél csomag petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- oregánó
- bazsalikom
- nátriumszegény só
- fehérbors
Elkészítés:
A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, megszárítjuk és falatnyi darabokra tépve kibéleljük vele a salátástálat. Az uborkát és a retket karikákra szeljük vagy felkockázzuk. A megtisztított hagymát felszeleteljük (a paprikát 2 cm-es négyzetekre vágjuk). A paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a retekkel, a paradicsommal, a hagymával és az olajbogyóval összekeverve a salátára halmozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a fetasajtot 1 cm-es kockákra vágjuk és a salátára tesszük. Az olajat az ecettel, a fokhagymával, az oregánóval és a bazsalikommal összekeverjük, pici sóval és borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük.
Hasonló receptek
Liechtensteini Homár saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ráksaláta
Saláta, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Paradicsomos-spenótos tésztasaláta
Saláta, Könnyű
Vashiány, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes