Köleses rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 1 kg darált pulykahús
- 20 dkg hántolt köles
- 3 dl 12%-os tejföl
- 10 dkg light trappistasajt
- 1 db vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- csemege pirospaprika
- fokhagyma
- fűszerkömény
- majoranna
- rozmaring
Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. A húst fehéredésig sütjük, majd kevés vizet aláöntve készre pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, rozmaringgal és majorannával. Mindeközben kevés olajon átfuttatjuk a zöldbabot, ízesítjük sóval, fűszerköménnyel, majd vizet aláöntve megpároljuk. A kölest kétszeres mennyiségű vízzel felöntve kb. 10-15 perc alatt készre főzzük, egészen addig, amíg teljesen megszívja magát a vízzel, és tökéletesen megpuhul. Ezt követően egy jénai edénybe rétegezzük a zöldbabot, arra a darált hússal vegyített kölest, meglocsoljuk a zsírszegény tejföllel, majd reszelt sajttal (vagy akár szeletelt sajttal) lefedjük. Sütőben 220 fokon 15-20 percig sütjük, míg a sajt a tetején megpirul. Tálalás előtt bazsalikommal díszíthetjük.
Hasonló receptek
Baconnel és sajttal rakott csirkemell
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Hagymás tepsidara
Főétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sültburgonya saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes