Cukormentes fahéjas csiga

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • a tésztához: 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg margarin
  • 1,5 dl víz
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 2 ek. folyékony édesítőszer
  • 1 csipet só
  • 1 csomag szárított élesztő a töltelékhez: 5 dkg margarin
  • 1 ek. Fahéj
  • 1 ek. Édesítőszer

Elkészítés:

A tésztának valókat gyúrjuk össze és kelesszük meg.Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd szórjuk meg fahéjjal és egyengessük el. Olvasszunk meg egy kis margarint és tegyünk hozzá egy evőkanál édesítőszert, majd kenjük rá ezt a tésztára.Tekerjük fel szorosan és ujjnyi vastagságban szeleteljük el őket úgy, hogy a végét fogjuk össze, hogy ne folyjon ki a töltelék. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk a csigácskákat, majd rakjuk előmelegített sütőbe.Kb. 15 perc múlva meleg tejjel locsoljuk meg a süteményeket, majd süssük készre őket.

Hasonló receptek

Téli gyümölcssaláta

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Berliner

Desszert, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Banános csokis muffin

Desszert, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: