Fejtett bableves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejtett bab
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • őrölt bors
  • 1,5 evőkanál liszt
  • fél dl olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • szál zeller
  • 1-1 zöldpaprika paradicsom

Elkészítés:

Tegyük fazékba a fejtett babot, a kockázott sárga- és fehérrépát, öntsük fel 1, 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk meg és tegyük fel főni. Készítsünk világos rántást, majd húzzuk félre a tűzről és keverjük bele a finomra vágott hagymát, fokhagymát. Szórjuk meg paprikával és kevés hideg vízzel keverjük simára. Amikor a bab és a zöldségek is megpuhultak, rántsuk be és szórjuk bele a felaprított zellerlevelet, paprikát meg paradicsomot. Ha felforrt, tegyük takarékra, és pár perc főzés után forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Okróska (hideg orosz leves)

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szőlőleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkehúsleves póréhagymával

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: