Zöldséges lazac garnélarákkal

Ételtípus: Főétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg garnélarák (mélyhűtött)
  • fehérbors
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • 2 paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál bazsalikom
  • bors
  • oregánó
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Elkészítjük a krémet. A paradicsomot meghámozzuk. Forró vízbe dobjuk a paradicsomot pár percre, így könnyen lejön a héja. Feldaraboljuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, zúzott fokhagymát olívaolajat és fűszereket. Jól elkeverjük. A lazacot apró kockákra vágjuk. Fél liter vízben feloldjuk a paradicsomos krémet, beletesszük a leveskockát, 2-3 percig forraljuk, majd beletesszük a lazacot, ismét pár percig pároljuk, hozzáadjuk a garnélarákot, és összefőzzük. Kevés sóval és fehérborssal ízesítjük. Kenyérrel tálaljuk. Energia adagonként: 438 kcal, szénhidrát: 17 g

Hasonló receptek

Lazacfilé zöldfűszeres morzsával sütve

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótkrémleves

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Másféle töltött káposzta

Főétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: