Receptkereső

Mediterrán burgonyasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt burgonya
  • 5 dkg szárított paradicsom (olajban)
  • 1 tasak joghurtos salátaöntetpor
  • 1 natúr joghurt
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg rukola saláta
  • 15 dkg hajszálvékony sonkaszelet.

Elkészítés:

A főtt krumplit gerezdekre vágjuk, paradicsomot apró darabkákra vagdaljuk, a fokhagymát összetörjük. A krumplit összekeverjük a paradicsommal, és a 2 evők. olajjal-amiben a paradicsom volt. A salátaöntetport elkeverjük a joghurttal, ecettel, tejjel, fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük, a salátára locsoljuk. A rukolát kisebb darabokra tépkedjük, a sonkát csíkokra vágjuk és a salátához adjuk.

Új keresés

Válasszon diétát: