Receptkereső
Mediterrán burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt burgonya
- 5 dkg szárított paradicsom (olajban)
- 1 tasak joghurtos salátaöntetpor
- 1 natúr joghurt
- 3 evőkanál fehérborecet
- 3 evőkanál tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg rukola saláta
- 15 dkg hajszálvékony sonkaszelet.
Elkészítés:
A főtt krumplit gerezdekre vágjuk, paradicsomot apró darabkákra vagdaljuk, a fokhagymát összetörjük. A krumplit összekeverjük a paradicsommal, és a 2 evők. olajjal-amiben a paradicsom volt. A salátaöntetport elkeverjük a joghurttal, ecettel, tejjel, fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük, a salátára locsoljuk. A rukolát kisebb darabokra tépkedjük, a sonkát csíkokra vágjuk és a salátához adjuk.