Mediterrán burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt burgonya
- 5 dkg szárított paradicsom (olajban)
- 1 tasak joghurtos salátaöntetpor
- 1 natúr joghurt
- 3 evőkanál fehérborecet
- 3 evőkanál tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg rukola saláta
- 15 dkg hajszálvékony sonkaszelet.
Elkészítés:
A főtt krumplit gerezdekre vágjuk, paradicsomot apró darabkákra vagdaljuk, a fokhagymát összetörjük. A krumplit összekeverjük a paradicsommal, és a 2 evők. olajjal-amiben a paradicsom volt. A salátaöntetport elkeverjük a joghurttal, ecettel, tejjel, fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük, a salátára locsoljuk. A rukolát kisebb darabokra tépkedjük, a sonkát csíkokra vágjuk és a salátához adjuk.
Hasonló receptek
Téli saláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyás lencsesaláta pirított csirkemájjal
Saláta, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Virslisaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes