Mediterrán burgonyasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt burgonya
  • 5 dkg szárított paradicsom (olajban)
  • 1 tasak joghurtos salátaöntetpor
  • 1 natúr joghurt
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg rukola saláta
  • 15 dkg hajszálvékony sonkaszelet.

Elkészítés:

A főtt krumplit gerezdekre vágjuk, paradicsomot apró darabkákra vagdaljuk, a fokhagymát összetörjük. A krumplit összekeverjük a paradicsommal, és a 2 evők. olajjal-amiben a paradicsom volt. A salátaöntetport elkeverjük a joghurttal, ecettel, tejjel, fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük, a salátára locsoljuk. A rukolát kisebb darabokra tépkedjük, a sonkát csíkokra vágjuk és a salátához adjuk.

Hasonló receptek

Halsaláta 1.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos sárgarépasaláta

Saláta, Könnyű

Crohn, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkesaláta juhtúrósan

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: