Receptkereső

Halas tészta kollégium módra (görög salátával)

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 halászlékocka
  • 2 marék tészta (csiga-
  • masni-
  • kocka-
  • eperlevél stb.)
  • 1 doboz konzerv tonhalfilé sós lében (olajos nem jó!)

Elkészítés:

A tésztát fazékba v. tálba tesszük, aszerint, hogy tűzhelyen vagy mikróban főzünk-e. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje + még egy félujjnyi. Villával szétnyomkodjuk benne a halászlékockát. Lefedve feltesszük főni (mikróban 500W × 2 perc és 350 W × 13 percig szoktam főzni, vigyázat, kicsit kifut!), amíg a tészta megpuhul és felveszi a víz nagy részét. Ha kevés a víz, utántöltjük. Ha megfőtt, belekeverjük a halat. Aki úgy szereti az erőspaprikát, mint én, az ne felejtse ki. 15 perc az egész, nem kell rá figyelni, miközben fő és nagyon finom.

Hasonló receptek

Gnocchi articsókás krémmel

Vegetáriánus , Közepes

Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejfölös gombapaprikás

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos lasagne (Húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: