Csirkemáj joghurtmártással
Hozzávalók:
- 1-2 fej hagyma
- 50 dkg csirkemáj
- kevés liszt
- 3 dl joghurt
- petrezselyem zöld
- bazsalikom
- snidling
- 1 dl főzőtejszín
- só
- bors
- fűszerkeverék
Elkészítés:
Egy jó nagy fej hagymát felkarikáztam és 1 evőkanál olajban kisütöttem, félretettem. A letisztított csirkemájakat lisztbe forgattam és 2 evőkanál olajon a serpenyőben kisütöttem (vigyázva, mert fröcsköl a máj, de még hogy tud!). Közben 1-1 maroknyi bazsalikomot, petrezselymet és snidlinget (újhagymával helyettesítettem) felvágtam. 3 dl joghurtba belekevertem, némi citromlevet tettem hozzá, 3 evőkanál tejszínnel hígítottam, só, bors. Amikor a máj készen lett, visszatettem a hagymát mellé, megszórtam provanszi fűszerkeverékkel, pár percig együtt pirítottam. Rizzsel ettük, de pirított burgonya is hozzá.
Hasonló receptek
Tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Cukormentes
Csirkemell Mérő módra
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemell joghurtban sütve
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes