Csirkemáj joghurtmártással

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1-2 fej hagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • kevés liszt
  • 3 dl joghurt
  • petrezselyem zöld
  • bazsalikom
  • snidling
  • 1 dl főzőtejszín
  • bors
  • fűszerkeverék

Elkészítés:

Egy jó nagy fej hagymát felkarikáztam és 1 evőkanál olajban kisütöttem, félretettem. A letisztított csirkemájakat lisztbe forgattam és 2 evőkanál olajon a serpenyőben kisütöttem (vigyázva, mert fröcsköl a máj, de még hogy tud!). Közben 1-1 maroknyi bazsalikomot, petrezselymet és snidlinget (újhagymával helyettesítettem) felvágtam. 3 dl joghurtba belekevertem, némi citromlevet tettem hozzá, 3 evőkanál tejszínnel hígítottam, só, bors. Amikor a máj készen lett, visszatettem a hagymát mellé, megszórtam provanszi fűszerkeverékkel, pár percig együtt pirítottam. Rizzsel ettük, de pirított burgonya is hozzá.

Hasonló receptek

Csirkemájpástétom

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemáj roston 1.

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos fasírtrolád

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: