Csirkemáj joghurtmártással
Hozzávalók:
- 1-2 fej hagyma
- 50 dkg csirkemáj
- kevés liszt
- 3 dl joghurt
- petrezselyem zöld
- bazsalikom
- snidling
- 1 dl főzőtejszín
- só
- bors
- fűszerkeverék
Elkészítés:
Egy jó nagy fej hagymát felkarikáztam és 1 evőkanál olajban kisütöttem, félretettem. A letisztított csirkemájakat lisztbe forgattam és 2 evőkanál olajon a serpenyőben kisütöttem (vigyázva, mert fröcsköl a máj, de még hogy tud!). Közben 1-1 maroknyi bazsalikomot, petrezselymet és snidlinget (újhagymával helyettesítettem) felvágtam. 3 dl joghurtba belekevertem, némi citromlevet tettem hozzá, 3 evőkanál tejszínnel hígítottam, só, bors. Amikor a máj készen lett, visszatettem a hagymát mellé, megszórtam provanszi fűszerkeverékkel, pár percig együtt pirítottam. Rizzsel ettük, de pirított burgonya is hozzá.
Hasonló receptek
Csirkemájpástétom
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemáj roston 1.
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos fasírtrolád
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes